Webinar: Procedura și canalul intern de whistleblowing | 17 mai 2024 | 11:00 – 12:30

17 mai | 11:00 – 12:30 | free registration

Din anul 2022, protecția juridică acordată avertizorilor în interes public (Whistleblowers) a devenit aplicabilă și în mediul privat, prin Legea 361/2022. Companiile cu cel puțin 50 de angajați sau cele care se încadrează în anumite categorii, indiferent de dimensiune, au obligația de a implementa un canal intern prin intermediul căruia avertizorii vor putea raporta încălcări ale legii.

Canalul de raportare trebuie să poată garanta, din punct de vedere tehnic și organizațional, protejarea confidențialității avertizorilor (whistleblowers) și a altor persoane menționate în raportare.

De asemenea, este necesară desemnarea unei persoane, a unui compartiment sau a unui terț cu atribuții pentru gestionarea raportărilor. Persoana desemnată trebuie să fie independentă în exercitarea funcției și să acționeze cu imparțialitate. Aceasta persoană sau echipă va fi responsabilă cu primirea, înregistrarea și examinarea raportărilor, precum și cu efectuarea de acţiuni subsecvente şi soluţionarea raportărilor.

PrivacyON, împreună cu partenerii acestui eveniment, Biriș Goran SPARL și Whistlelink, vă vor prezenta cerințele legale aplicabile canalului intern de raportare, precum și soluții pentru a respecta confidențialitatea informațiilor transmise de avertizori, atunci când gestionarea exclusiv internă a canalului prezintă riscuri.

De asemenea, vom dezbate intersecția dintre protecția datelor, legislația whistleblower și dreptul muncii atunci când vine vorba de implementarea canalului intern și asigurarea independenței persoanei desemnate.

Completează formularul de înscriere și participă la webinar.

Speakeri

Dana Ududec - privacyon

Dana
Ududec

Partner PrivacyON

Dana este avocat partener PrivacyON, trainer și specialist recunoscut în domeniul privacy (CIPP/E). Are experiență de peste 7 ani în domeniul protecției datelor personale și a dedicat o mare parte a activității sale pentru proiecte menite să crească gradul de conștientizare al cerințelor GDPR.

alexandra-cruceru-privacyon.ro

Alexandra
Cruceru

Senior Associate PrivacyON

Alexandra Cruceru (Senior Associate PrivacyON) este un profesionist certificat în domeniul protecției datelor (CIPP/E) și coordonatoarea priectelor de conformitate cu legislația privind protecția avertizorilor (whistleblowing) în cadrul PrivacyON.

Anca
Zegrean

Partner Biriș Goran SPARL

Anca este coordonatoarea practicii de dreptul muncii și avocat cu o experiență de peste 14 ani în domeniu, oferind soluții eficiente și orientate către business pentru companii cu peste 500 de angajați. Este recunoscută și apreciată pentru asistența sa de nivel înalt într-o gamă largă de probleme legate de dreptul muncii, cu accent deosebit pe procedurile colective precum negocierea colectivă, concedieri colective și transferuri complexe ale angajaților (TUPE), asigurând un proces de integrare fără probleme.

Maria
Boboc

Territory Manager Whistlelink

Maria este Territory Manager în cadrul Whistlelink, o companie de IT din Suedia certificată ISO 27001 care oferă soluții de raportare pentru avertizori (whistleblowing) organizațiilor la nivel mondial. Maria locuiește în Spania de peste 10 ani și și ajută clienții din diferite țări să implementeze soluții de raportare sigure care să respecte cerințele legale și de etică. Are peste 15 ani de experiență în consolidarea parteneriatelor internaționale din diverse industrii, precum și în formarea echipelor multinaționale.

Completează formularul de înscriere și participă la webinar.

Comments are closed.